• Marmaris'i Bizimle Keşfedin!

    Gökova Cleopatra Tekne Turu



    CLEOPATRA TEKNE TURU – Gökova Körfezi
    Gökova Cleopatra Tekne Turu organizasyonumuz Gökova Körfezi’nin en bakir koylarını keşfetme ve bu eşsiz koylarda yüzme keyfini gün boyu yaşamanız için güzel bir fırsat. Her yaştan herkesin keyif alabileceği bu turumuzda Marmaris’in simgesi haline gelmiş koylarını görme imkanınız olacak.
    Tur Programı
    Otelimizden belirtilen saatte araçlarımız ile hareket ediyoruz. Yaklaşık 20-25 dakikalık bir kara yolculuğunun ardından Çamlık Limanı’na ulaşıyoruz. Buradan tekne turunu geçireceğimiz teknemize transfer oluyoruz.
    Teknelerimiz 30-50-100 kişi kapasiteli olup 2 katlı teknelerdir. Alt katında masalar, lavobolar, bar ve duşlar mevcuttur. İkinci katta şezlonglar bulunmaktadır. Tekne turumuzda öğle yemeği dahil olup (Tavuk Şinitzel, makarna, salata, meyve) gün boyunca alınan içeceklerin tamamı extradır.
    Teknemiz ile Çamlı Limanından Gökova Körfezine açılıyoruz. İlk durağımız İncekum Plajı oluyor.

    İncekum Plajı
    İncekum Plajı turumuzun ilk yüzme molası. Adından da anlaşıldığı gibi İnce kumlardan oluşan küçük güzel bir plaj. Buraya karadan ulaşım mevcut değil. İncekum’a belli bir yere kadar karayolu ile gelinebiliyor, bu noktadan sonra ise çekçek adı verilen araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Burada yaklaşık olarak 30 dakikalık bir yüzme molası veriyor ve burada yüzmenin keyfini çıkarıyoruz.

    Sedir Adası ( Cleopatra Plajı )
    İncekum’un ardından Sedir Adası’na gidiyoruz. Sedir Adası turumuzun en önemli noktası olmakla birlikte Marmaris’in en önemli turizm cazibe merkezlerinden biridir. Ayrıca ada örenyeri olduğu için giriş ücreti vardır. Sedir Adası giriş ücreti 15 TL olup ada girişi tur ücretine dahildir. Müzekart’ı olan misafirlerimiz için ada giriş ücreti düşülebilmektedir.

    Sedir Adası dünyaca ünlü bir ada olup bu ününü içinde bulundurduğu Cleopatra Plajı’ndan almaktadır. Cleopatra Plajını bu kadar ünlü yapan şey ise buranın tarihi ve kumun kimyasal özellikleridir. Kum yapısı itibariyle kendi kendine sodalı suda üreyebilen ve kendi kendini yenileyebilen bir kumdur. Ayrıca balık fosillerinden meydana geldiği için yanıcı özelliğe sahiptir. Kum taneleri iri, yuvarlak ve birbirinin aynı boyutlardadır. Vücuda peeling yapıldığında deriyi yumuşattığı, bir krem etkisi yarattığı görülmektedir.


    Bu kadar özelliği olan bir kum olduğu için sıkı güvenlik önlemleriyle korunmaktadır. Cleopatra plajına havlu, terlik, sandalet, ayakkabı vs. ile girmek yasaktır. Kum üzerinde yürümek, yatmak ve bu kumu dışarı çıkarmak yasaklanmıştır. Burada denize girmek isteyenler  kumun ön kısmını kullanabilirler. Cleopatra Plajından çıkarken duş almanız gerekiyor, bunun sebebi ise kumu vücudunuzda bile dışarı çıkaramıyorsunuz. Kumu korumak için plajın etrafında 2 adet güvenlik görevlisi mevcut.  Plajın önündeki turkuaz renkteki denizde yüzmek çok keyiflidir. Ayrıca güneşlenmek isteyenler plajın arka kısmındaki şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabilirler. Sedir Adasında plajın arka tarafında bir de büfe bulunmaktadır. Burada ücretli olarak içecek, tost, dondurma gibi şeyler satın alınabilmektedir. Sedir Adasında toplam 3 saat kalacağız. Bu sürenin amamı denize girip güneşlenmekle geçirmiyoruz. İsteyen misafirlerimiz adanın üst kısmında bulunan “Kedria” antik kentini ziyaret edebilirler.

    Kedria, Latince “Cedrus” (Sedir) anlamına gelmektedir. Geçmişte üzerinde bolca Sedir ağacı bulundurduğu için bu isimle anılan adada günümüzde bir tane bile Sedir ağacı bulunmamaktadır. Adanın tamamı zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplıdır.  Cedrae şehri, dönemin önemli liman kentlerinden biridir. Cleopatra plajı’nın arka tarfında bulunan bir patika yol ile yaklaşık 200 metre yürüyüş mesafesinde şehrin önemli kalıntılarını görebiliriz. Burada büyük ve küçük klise, anfi tiyatro, agora, nekropol, sur duvarları ve dionysos tapınakları günümüzde sağlam kalan yapılardır. Ada gezisi sırasında bunları görebilir, tarihi ve özellikleri hakkında bilgi alabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Sedir Adasında 3 saat zaman geçirdikten sonra adadan ayrılıyoruz. Sedir Adasının ardından öğle yemeğimizi alacağımız Fener Adası’na gidiyoruz.
    Fener Adası
    Fener Adası üzerindeki bir deniz fenerinden adını almaktadır. Bu adanın sakin bir tarafında teknemizi demirleyerek öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğinde Tavuk şinitzel, makarna, salata ve meyve servis ediliyor.  Fener Adası’nın ardından son yüzme mola yerimiz olan Lacivert Koy’a gidiyoruz.

    Lacivert Koy
    Lacivert koy, adından da anlaşılacağı gibi lacivert bir deniz rengine sahip yüzmenin çok keyifli olduğu harika bir koy. Burada egenin en lacivetr koyunda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca çeşitli yükseklikteki kayalardan atlayarak bu molada keyfinize adrenalin katabilirsiniz. Lacivert koyda yaklaşık 30 dakikalık bir yüzme molası veriyoruz ve ardından Çamlık Limanı’na geri dönüyoruz.

    Çamlık Limanında teknemizden ayrılıp tekrar transfer araçlarımıza biniyor ve Marmaris’e geri dönüyoruz.
    Akşam yemeği öncesinde otellerimizde oluyoruz.


    TUR GÜNLERİ : Hergün
    UNUTMAYINIZ : Mayo, güneş kremi, havlu, kamera & fotoğraf mainesi, terlik.
    UYARILAR : Yok
    ÜCRETE DAHİL : Öğle yemeği, ulaşım ve rehberlik hizmeti, Sedir Adası ören yeri giriş ücreti (15 TL).
    ÜCRETE DAHİL DEĞİL : Kişisel harcamalar, bahşişler, teknede gün boyunca alınan tüm içecekler.
    TUR SAATLERİ  : 09:30 (Otelinizden Alınış Saatiniz) – 18:00 (Otelinize geri dönüş saatiniz). Tur programımız yaklaşık 9 saat sürmektedir. (Otelden alınış saatiniz kaldığınız otele göre değişiklik göstermektedir)

    TUR ÜCRETİ : 80 TL (0-6 yaş ücretsiz, 7-12 yaş %50 indirimli)

    * Turumuza rezervasyon yaptırmanız durumunda size tur gününden 1 gün önce tur biletinizi teslim edeceğiz. Faturanızı ise tur sonrasında tarafımızdan alabilirsiniz.
    * Turumuza katılmak isterseniz 0537 389 19 07 telefon numarasını arayabilir ya da aşağıdaki Tur Rezervasyon Formumunu doldurabilirsiniz.


    0 yorum:

    Yorum Gönder